diumenge, 7 d’abril de 2013

CONFERÈNCIES DEL DIVENDRES, 5 D'ABRILAquesta tarda hi havia dues conferències programades: la de la Laia i la Maria i la de la Carla. 

El tema de la primera conferència ha estat LES PLANTES CARNÍVORES i ens l’han fet la Maria i la Laia. Les ha acompanyat la Mireia, la mare de la Maria que estava més nerviosa que cap d’elles dues.

Han començat explicant que les plantes són éssers vius i que com a tal neixen, creixen, es relacionen amb el seu entorn, es reprodueixen i moren.  Han explicat quines diferències hi ha entre les plantes i la resta d’éssers vius: animals i persones; quines són les parts de les plantes, tot seguit ens han explicat les característiques de les plantes carnívores. També ens han ensenyat un vídeo de com algunes plantes carnívores capturaven el seu aliment i per acabar ens han ensenyat han ensenyat quatre plantes carnívores que tenen a casa i hem pogut comprovar en directe la velocitat amb què atrapen el seu  aliment.

ha estat molt interessant i emocionant alhora.La segona conferència ens l’ha fet la Carla,  l’ha acompanyat la seva mare.

El tema que ella ha escollit ha estat LEONARDO DA VINCI. Ha començat explicant la seva biografia: on va néixer, on va viure, quines eren les seves motivacions i sobretot el seu interès per conèixer la natura que l’envoltava. Tot seguit, ens ha explicat un munt d’invents que va fer Leonardo, sempre inspirant-se en la natura. Molts d’aquests invents no es van construir durant la seva vida, només els havia dibuixat, però si que els usem en l’actualitat: la dutxa, vestits per anar sot l’aigua, la bicicleta, una avioneta...    També ens ha explicat com li agradava dibuixar i pintar i ens ha ensenyat alguns dels seus quadres.

Leonardo da Vinci, potser el més gran inventor de la història. La seva vida ens ha deixat a tots fascinats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada