dissabte, 27 d’abril de 2013

CONFERÈNCIES DEL DIVENDRES, 19 D'ABRIL


Avui ha estat un dia molt intens. Hem començat al matí amb la conferència de la Yaiza, ella ha preparat la seva conferència amb la Rosa i és per això que l’exposició l’hem fet al matí. El tema que ella ha escollit ha estat Els dofins.


Durant els dies que ha estat preparant el treball se l’ha vist molt engrescada i interessada en el treball. Ha preferit fer l’exposició a partir d’uns murals que han anat preparant i que ens ha explicat amb tota mena de detalls. Com neixen els dofins, quina és la seva anatomia, què mengen, on viuen,  com es desplacen... Ens ha explicat que tot i que a la gent els agrada veure els dofins en el zoos, els dofins prefereixen viure en llibertat.

Felicitat Yaiza per la feina ben feta! 

                                      
A la tarda ha iniciat la sessió la Júlia. Ella ha vingut acompanyada de la seva mare i el tema que ens ha exposat ha estat La importància del descans

Ens ha explicat que totes les persones necessiten descansar per a poder estar activa durant el dia. Que quan es dorm també gastem energia i que per això quan ens llevem al matí pesem menys que abans d'anar a dormir. Que cada persona té les seves pròpies necessitats de son, però que cal descansar per a tenir forces, energia i poder créixer.

Es veu que quan dormim passem per tres fases diferents, però que nosaltres no ens n'adonem.

Ha estat divertit. Per explicar-nos una de les malalties de la son la narcolèpsia que consisteix en quedar-se dormits en qualsevol lloc, fins i tot parlant o cuinant ha fet veure que s'adormia. Ens ha fet riure a tots!

Molt bé, Júlia!


Tot seguit ha arribat el torn a l' Anna. També ha vingut acompanyada de la seva mare i la seva conferència ha estat Les muntanyes.

Ha començat explicant què és una muntanya, com s'han creat, els diferents noms que reben les agrupacions de muntanyes, tipus de muntanyes, vegetació... També ens ha explicat que la muntanya més alta del món és l' Himàlaia i ens ha anat dient les muntanyes més altes dels diferents continents, també ens ha dit que la més alta d'Espanya és el Mulacén i que la més alta de Catalunya és

Ella mateixa ha confeccionat una maqueta per tal d'explicar-nos alguns dels conceptes que ens ha anat explicant: carena, cim, vall...

Molt interessant, Ana! Felicitats per l'esposició!La última conferència d'aquesta tarda l'ha feta l' Oussama. Ell ha vingut acompanyat dels seus pares i la seva conferència ha estat Les seves vacances d'estiu.

Des de que va néixer cada estiu va de vacances al Marroc a veure als seus familiars. Els seus pares van néixer al Marroc i la seva família té per costum passar les vacances d'estiu al Marroc i així poder veure als seus familiars: avis, tiets, cosins... Li encanta anar-hi però explica que després de les vacances té ganes de tornar a Cardedeu per tornar a l'escola i retrobar-se amb els companys. 

Ha aprofitat la seva conferència per explicar costums i tradicions marroquines: com van vestits (fins i tot ens n'han portat algunes mostres perquè tots els poguéssim veure bé), quins aliments acostumen a menjar, la tradició de veure tè (ens ha ensenyat una tetera preciosa amb els gots decorats), que les noies quan es volen posar boniques es fan tatuatges amb henna,  ha explicat que la festa dels casaments dura tres dies...

Conèixer i aprendre coses de tradicions i cultures diferents a la nostra ens permet entendre'ls millor. Ha estat extraordinari! 

Felicitats família!
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada