diumenge, 14 d’abril del 2013

CONFERÈNCIES DEL DIVENDRES, 12 D'ABRIL


Les conferències d’aquesta setmana han estat preparades per L’Èric, la Clàudia i l’Abel.
Ha començat l’Èric i ens ha exposat el tema de  LA PELL i ens ha passat un power point on hi havia recollida tota la informació, acompanyada d’imatges explicatives. Ha vingut acompanyat de la seva mare i de la seva germana, l’Ivet és qui li anava passant el power point. Ens ha recordat informació que ja coneixíem, doncs uns dies endarrere havíem estat parlant del sentit del tacte i  ha ampliat molt més la informació. Han sortit un munt de paraules noves com per exemple, que ens ha dit que era el que ens donava el color a la pell, també ha parlat de malalties i de la importància que té menjar sa i saludable per a aconseguir un bon estat de la pell així com també una bona hidratació.

La segona conferència ens l’ha fet la Clàudia,  l’ha acompanyat la seva mare.
El tema que ella ha escollit ha estat LES VITAMINES.  De seguida hem vist que el que ella ens anava explicant tenia relació amb el que ens havia explicat uns moments abans l’Èric, la importància de menjar sa i variat. 

Hem après un munt de coses:
  • que hi ha molts tipus diferents de vitamines
  • que el nom de les vitamines són lletres (vitamina A, C, B1, E...)
  • que cal menjar de forma equilibrada i variada
  • que per aconseguir-ho és important menjar fruita i verdura
  • que cal menjar aliments de tots colors (taronja: taronja, pastanaga...; vermell: pebrots, tomàquets, síndria...; blanc: alls, cebes, espàrrecs...; morat: raïm, móres...; verds: espinacs, bledes, enciam, mongeta tendra...)

EP! També hem après el significat de la  frase feta: Tenir memòria d’elefant. Vol dir que si mengem molts cacauets tindrem molta memòria, doncs els elefants en tenen molta i els cacauets són un dels seus aliments preferits.

L última conferència de la tarda l’ha portat a terme l’Abel. Ha vingut molt ben acompanyat: el pare, la mare, el seu germà Aleix i la seva nòvia. L’Aleix ha estat qui ha anat passant les diapositives mentre l’Abel exposava el seu tema: ELS CONILLS.

Ha explicat que el conill és un ésser viu, que és un mamífer i que el seu nom científic és Oryctolagus cuniculus. Hem explicat que perquè els científics de tot el món es puguin entendre han arribat a un acord i que el nom científic, tant d’animals com de plantes serà en llatí. Ha fet una descripció física del conill, ha explicat que hi ha diferents races, quina és la seva alimentació, com es desplacen, algunes malalties més comunes... i finalment ens ha presentat el seu conill Nieves.

Ha estat una tarda molt profitosa i segur que hem après molt! Tant els conferenciants com els oients.

Felicitats a tots! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada