dissabte, 27 d’abril del 2013

CONFERÈNCIES DEL DIVENDRES, 26 D'ABRIL

Esperem amb il·lusió les tardes del divendres doncs ens encanten les conferències que porten a terme els nens i nenes de la classe.

Aquesta tarda han iniciat la sessió la Lisa i  l' Eduardo. El Vicenç, pare de la Lisa,  i la Lilian, mare de l'Eduardo no s'han volgut perdre la seva exposició. El tema que ens han explicat ha estat Els taurons.
Ens han explicat quin tipus d'animal és, on viuen, com són... S'han documentat molt bé i ha estat un plaer escoltar tot el que ens han explicat. Després com és costum han respost el munt de preguntes que els han anat fent els seus companys. 

Enhorabona per la feina, nois!





Després ha tocat el torn a l' Edith. El seu pare, l' Antoni,  ha estat prop seu per fer-li costat però no estaven sols, doncs els ha acompanyat la mare i també el seu germà petit, en Guim.

La conferència de l' Edith ha estat Els MaiesHa començat explicant que es tracta d'una civilització molt antiga que els seus descendents encara ara habiten en algunes terres de Mèxic i d' Amèrica Central. Ha estat molt interessant: ens ha explicat com estava organitzada la societat ( nobles, sacerdots i pagesos), on vivien, com anaven vestits, alguns dels seus rituals...









També ens ha explicat que els maies tenien uns coneixements astronòmics  molt avançats i que els van permetre crear calendaris molt precisos  i també a nivell matemàtic doncs havien descobert la necessitat del número zero, arribant a un nivell de desenvolupament que a Europa no havien assolit ni els grecs ni els romans.

Finalment ens ha ensenyat unes maraques que ha construït ella mateixa i també una joia de jade i una tela maia que ha lluït durant tota la conferència.

Felicitats per la documentació i l'exposició.


































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada