dijous, 30 de maig del 2013

CONFERÈNCIES DEL DIVENDRES, 22 DE MAIG

Les conferències d'aquesta tarda ens les han preparat la Paula, el Marc i l'Ona. Han estat totes tres molt interessants i sobre temes molt diferents.

La primera conferenciant ha estat la Paula amb el tema LA DIGESTIÓ. Després d'haver estat treballant el tema del cos humà a la Paula li va ser fàcil decidir-se per quin tema exposaria en la seva conferència. L'aparell digestiu la va encuriosir i això va fer que s'interessés en la digestió. Ens ha explicat un munt de coses interessants i que la majoria de nosaltres desconeixíem. Per portar a terme la seva conferència s'ha servit d'un power point en el que hem anat veien imatges i part de la informació que ens ha anat explicant i també un mural que ha fet ella mateixa i en el que es veu, de manera molt clara,  els diferents òrgans pels que passa l'aliment des de que entra a la boca fins que surt per l'anus. 

Felicitats Paula.







Tot segut ha estat el torn del Marc. 
El tema que ell ha escollit ha estat LA PRESÓ. Primer de tot, ens ha explicat que ha escollit aquest tema perquè la seva mare treballa a la presó de la Roca del Vallès i que molta de la informació que ens explicarà li ha facilitat ella. 
Que li ha agradat molt fer el treball i que l'ha fet tot sol.  També ens ha ensenyat el recull d'informació que ha fet en un gran bloc on hi ha enganxat imatges i on hi ha anat explicant qui hi ha a la presó (interns i treballadors: monitors, cuidadors, cuiners, policies...), perquè serveixen les presons, com hi arriben els presos, perquè els han tancat a la presó i els priven de llibertat, com és la presó de la Roca del Vallès, què fan els interns al llarg d'un dia, com són les presons d'altres països...
Una cosa que ens ha emocionat a tots ha estat poder-nos posar les manilles. 
Marc, ha estat un tema nou per a tots nosaltres i hem après moltes coses. Gràcies.














La última conferència de la tarda ha estat la de l' Ona. El tema que ens ha exposat ha estat EL TELÈFON.

Ha estat molt divertida. Mentre ens ha anat explicant també ens ha fet preguntes per saber si el que ens explicaria ho sabíem o no.  Ens hem pogut adonar que tot i que ara ens sembli impossible estar sense telèfon, no fa masses anys que existeix i que amb poc temps ha canviat molt la seva forma, cada vegada els fan més petits i amb més aplicacions. Ha estat curiós descobrir com arriba la veu d'un lloc a l'altra del món superant els obstacles naturals com poden ser les muntanyes o els mars i oceans i també que per poder parlar per telèfon no només utilitzem l'aparell sinó que hi intervenen moltes altres coses: cables, ones, repetidors, antenes...

Felicitats, Ona. Molt interessant i divertida. Per cert, les preguntes que t'ha fet el teu germà Lai també han estat molt interessants.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada