diumenge, 17 de març de 2013

SORTIDA A L'ESBARJODimecres vam anar al cinema Esbarjo a veure una pel·lícula en anglès i subtitulada en castellà. Ens hi van acompanyar la Monti i la Merche, mares de L'Eric i del Matías.

Els diàlegs eren molt ràpids i hi havia coses que ens passaven per alt, però a tots ens va agradar molt.

The secret of Kells és una pel·lícula d'animació irlandesa que s'ambienta en el segle IX i en la llegenda del llibre de Kells. L’encreuament de la història irlandesa, les llegendes i la mitologia celta i els temors infantils la fan molt viva i divertida.

Realitzada amb dibuixos fets a ma, cada escena té cura dels més mínims detalls. Té la seva inspiració en els colors dels manuscrits il·luminats de l’Edat Mitjana irlandesa, aquarel·les, textures, fons... han aconseguit que sigui una pel·lícula preciosa.

Les aventures de Brendan, un noi de 12 anys aspirant a monjo, que viu sota la tutela del seu oncle, l’abat de Kells, ens duen a descobrir l’amenaça dels víkings que, amb la invasió d’Irlanda, en destruiran els monestirs i la cultura. El noi participa, sense gaire convicció, en les tasques d’emmurallar el monestir a fi d’oferir resistència als invasors. Però l’arribada d’un monjo itinerant, el germà Aidan de Iona, li fa descobrir el secret de la feina dels miniaturistes. El Llibre de Kells posseeix el secret per a convertir la foscor en llum. Però per a enllestir-lo caldrà extreure la tinta d’unes baies que només es troben en un perillós bosc, pel qual el guiarà la fada Aisling. Quan arribi l’hora de la batalla, el monestir es trobarà amb serioses dificultats, però el noi mostrarà el camí de la veritable fortalesa de la fe.


Si en vols recordar un trosset pots fer-ho en aquest tràiler subtitulat en castellà.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada